PADI AmbassaDiver™ Nouf Alosaimi sprak met ons over haar passie voor duiken, waar het allemaal is begonnen en waarom ze zich met zoveel passie inzet om vrouwen in Saoedi-Arabië te inspireren om te leren duiken…

Hoe ben je met duiken in aanraking gekomen en wat inspireert jou om te blijven duiken?

Mijn PADI-reis begon in 2008 in Manchester (VK), toen ik daar toerisme studeerde. Ik had heimwee, ik miste mijn huis, het warme weer en de cultuur. Daarom besloot ik om een pauze in te lassen en ben om mezelf weer op te laden op vakantie gegaan naar Sharm el Sheikh in Egypte. Tijdens die vakantie heb ik een cursus PADI Discover Scuba Diver gedaan. Sindsdien ben ik verliefd op die prachtige en wonderlijke onderwaterwereld.

Nouf Surface, PADI AmbassaDiver

Wat heeft jou ertoe gebracht om de online gemeenschap Pink Bubbles Divers te beginnen?

Ik kwam tot de oprichting van Pink Bubbles omdat ik op zoek was naar andere vrouwelijke duikers uit de regio en de vrouwen uit Saoedi wilde inspireren, in hun kracht wilde zetten en in de sport wilde introduceren.

Je hebt het eerste evenement voor PADI-vrouwenduikdag in Saoedi-Arabië georganiseerd. Hoe belangrijk is het voor jou dat vrouwen in deze sport zijn vertegenwoordigd?

Ik geloof in het belang van vrouwen in hun kracht zetten, en uit hun comfortzone halen. Door middel van duiken hebben we gezien dat vrouwen meer zelfvertrouwen kregen en hun geest konden verruimen. Dat motiveert ons elke dag weer om onze boodschap te blijven uitdragen.

Wat betekent My PADI voor jou?

PADI is een organisatie die voor alle duikers veiligheid voorop stelt, en duikers op vele vlakken vaardigheden bijbrengt.

Nouf Bubble ring, PADI AmbassaDiver

Heb je advies voor mensen die geïnteresseerd zijn in duiken maar nog niet weten waar en hoe ze moeten beginnen?

Hoewel je via online zoekmachines of via de Dive Shop Locator op de PADI-website kunt zoeken waar in een gebied PADI-duikcentra zijn gevestigd, of meer te weten kunt komen over Discover Scuba Diving-sessies of kunt beginnen met de online cursus eLearning Open Water Diver, kun je bovendien met duikcommunities in contact komen via social media, waar je de magie van de onderwaterervaringen en avonturen kunt delen.

Lees hier meer over Nouf en haar inspirerende werk met vrouwen in Saoedi-Arabië.

Share This

Gerelateerde berichten