Wij geloven sterk in de genezende kracht van duiken, dus toen wij hoorden van het My PADI-verhaal van Grazia wisten we direct dat we dit verhaal met jullie moesten delen…

Grazia Palmisano My PADI Story Underwater

Hoe ben je met duiken in aanraking gekomen?

Ik ben op 23-jarige leeftijd begonnen met duiken. Ik heb altijd ver van zee gewoond en deed veel aan extreme en snelle sporten. Vele jaren was ik werkzaam als marshal op het circuit.

Op een dag kreeg ik een auto-ongeluk, waardoor ik tijdelijk moest stoppen met autoracen. Als gevolg van dat ongeluk heb ik een tijdje in coma gelegen. Toen ik weer aan het herstellen was, beseft ik me pas echt goed dat je maar één leven hebt en dat je aan dat leven vast niet genoeg om alle wereldwonderen te zien. Tijdens mijn langdurige herstelperiode deed ik veel aan meditatie, waarbij ik in een keer meedeed aan een rehabilitatiesessie in het water. In het water raakte ik door de duikers die om ons heen waren geïnspireerd door de sereniteit van het geheel. Zo heb ik het duiken ontdekt en zodra ik kon, ben ik de cursus PADI Open Water Diver gaan volgen. Nadat ik mijn PADI Advanced Open Water-brevet had behaald, ben ik gaan reizen naar de zeeën rond Zuid-AmerikaZuid-Afrika en Thailand.

Tijdens mijn reizen over de wereld heb ik de schoonheid, kleuren en culturen rond de verschillende zeeën ontdekt. Bij elke duik zag ik in de ogen van de duikers een wens om meer te weten te komen over de zee, en daardoor werd bij mij het vuurtje aangestoken om van mijn passie mijn beroep te maken. Thuis teruggekomen, ben ik verder gegaan voor PADI Pro. Dit was met de intentie om aan andere mensen over te brengen hoe de zee mij had geïnspireerd en hoe de zee mij heeft geholpen weer een leven op te bouwen.

Grazia Palmisano My PADI Story

Heeft jouw liefde voor extreme sporten iets bijgedragen aan je duiken?

Na dat ongeluk dacht ik dat mijn leven voorbij zou zijn. Ik zat echt in de put maar dankzij mijn vechtlust, in combinatie met het duiken, kon ik weer verder met mijn leven. Nu voel ik me als herboren, en ben ik een sterker en gelukkiger persoon. Het doet me plezier om mijn ervaringen op anderen over te brengen… geef nooit op! Ook mijn passie en bewustzijn met betrekking tot de natuur die ik  tijdens mijn reizen heb opgdaan, deel ik graag met de nieuwe generatie duikers.

Welk advies zou je willen geven aan duikers die graag PADI IDC Staff Instructor willen worden?

Als je PADI IDC Staff Instructor bent, fungeer je als coach voor mensen die graag PADI Instructor willen worden. Het draait niet alleen om het bereiken van dat niveau maar het gaat erom dat je tijdens de IDC ondersteuning blijft geven aan de PADI CD en up-to-date blijft, en de kandidaten helpt door jouw ervaring en kennis op hen over te brengen.

Grazia Palmisano My PADI Story coral

Wat is jouw mooiste duikherinnering?

Het is voor mij moeilijk om een keuze te maken uit zoveel onvergetelijke en belangrijke herinneringen. Vanaf de dag dat ik mijn eerste ademteug onderwater haalde tot de dag dat ik instructeur werd – ik herinner me elke dag als een dag waarin ik iets heb geleerd. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en de pret in de ogen gezien van de duikers die ik heb opgeleid, vooral bij mijn broer…mijn grootste trots!

Grazia Palmisano My PADI Story Boat

Wat betekent My PADI voor jou?

My PADI betekent voor mij dat ik deel uitmaak van een grote familie waar duikers uit verschillende landen elkaar ontmoeten en dezelfde passie voor de onderwaterwereld en de zee delen. Dat is mijn wereld, maar het is vooral mijn nieuwe leven…

Share This