Language:  
[Other]
Locate a PADI Shop

Tec 40 CCR Diver

De Tec 40 CCR Diver-cursus 


Leer om duiken te plannen en te maken van maximaal 40 meter/130 voet diep en met maximaal één decompressiestop van 10 minuten, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gas ter verdunning, een bailoutgas van lucht of verrijkte lucht (EANx), en een Type T (technisch) closed-circuitrebreather (CCR).  

Tec 40 CCR DiverTec 40 CCR Diver is het eerste trainingsniveau dat zich richt op technisch duiken met Type T CCR's. Onder dit type CCR's vallen een reeks elektronische CCR's (eCCR's) en handmatig bediende CCR's (mCCR's). Het Tec 40 CCR Diver-programma leert duikcursisten aan eventuele problemen met het gesloten systeem te diagnosticeren, en, indien mogelijk, met het systeem alsnog de duik met beperkte decompressieverplichting af te ronden.

Deze cursus biedt duidelijk meer uitdaging dan duiken met een recreatieve rebreather omdat duikers hierbij niet alleen leren een tecduiker te zijn, maar ook om tecduiken te maken met een CCR.

Deelnamevereisten:

  • PADI Advanced Open Water Diver- en,  PADI Enriched Air Diver-brevet, en het PADI Deep Diver-brevet (of meer dan 10 duiken naar 30 meter/100 voet hebben gemaakt) ; tevens minimaal 30 duiken hebben gelogd met specifieke ervaringsvereisten.
  • Voorafgaand aan lesduik Vijf moeten duikcursisten gebrevetteerd zijn als PADI Rescue Diver  
  • Voorafgaand aan brevettering moeten duikcursisten minimaal 50 duiken gelogd hebben.
  • Er gelden uitzonderingen voor bepaalde andere, kwalificerende brevetteringen.
  • 18 jaar oud

Wat is een closed-circuitrebreather? 

Een closed-circuitrebreather (CCR) is een scubasysteem dat het gas wat je uitademt hergebruikt. Dit is het belangrijkste verschil tussen CCR's en open-circuitscubasystemen.

Alle rebreathers die tijdens PADI TecRec-cursussen worden gebruikt moeten door derden zijn getest. Fabrikanten moeten kunnen garanderen dat hun systeem voldoet aan een uitgebreide lijst van vereisten en moeten het systeem bij PADI registeren.

De Tec 40 CCR Diver-cursus Tec 40 CCR Qualifier-programma

Duikers die ook met een ander Type R-rebreather willen kunnen duiken moeten het Rebreather Qualifier-programma volgen, wat ingaat op typespecifieke vaardigheden en kennis. Als je al beschikt over het PADI Advanced Rebreather Diver-brevet gelden er extra onderdelen die doorlopen moeten worden om gebrevetteerd te kunnen worden op je huidige niveau maar voor het nieuwe systeem. 

Vanwege de verschillen tussen CCR's moeten duikers zich voor elk type CCR kwalificeren. Maar als eenmaal een brevet is behaald  hoef je niet de volledige cursus opnieuw te doorlopen als je met een andere Type T CCR wil leren duiken. Het Tec 40 CCR Qualifier-programma richt zich op de kennis en vaardigheden die duikers nodig hebben om van een bepaalde Type T CCR op een andere over te stappen.

Achtergrond van closed-circuitrebreathers

Technisch duiken is door de ontwikkeling, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van closed-circuitrebreathers radicaal veranderd. CCR's bieden de technisch duiker vele voordelen, waar onder: minder gasverbruik, optimale EANx-mengsels voor decompressie en een breder scala aan oplossingen voor apparatuurgerelateerde problemen. De technisch duiker kan daardoor met een CCR meer tijd onder water doorbrengen - meer tijd op basis van gaslogistiek in vergelijking met een technische duiker die met een open-circuitsysteem duikt, en meer tijd om oplossingen te vinden voor eventuele problemen met het gasmanagement. Aangezien tijd een kritische en beperkte hulpbron is, kunnen duikers die de grenzen van recreatief duiken willen opzoeken, of hieraan voorbij willen gaan, de PADI Technical CCR-cursus volgen om hun doelen te bereiken.

 

Tec Flowchart 06Mar2012Discover TecTec 40Tec 45Tec 50Tec Trimix 65Tec Gas BlenderTec SidemountTec Trimix DiverDiscover RebreatherTec CCR QualifierTec CCR RefresherRebreather DiverAdvanced Rebreather DiverRebreather QualifierRebreather RefresherOpen Water Scuba InstructorTec Gas Blender InstructorMaster Scuba Diver TrainerTec InstructorTec Deep InstructorTec Sidemount InstructorTec Trimix InstructorTec 40 CCRTec 60 CCRTec 100 CCRImage Map

bannereLearning.jpg