Language:  
[Other]
Locate a PADI Shop

PADI Rebreather Diver


PADI Rebreather-cursussen

PADI Rebreather DiverDenk jij dat rebreathers er alleen voor technisch duiken zijn? Niet dus! De rebreathers van tegenwoordig zijn lichtgewicht, makkelijk te vervoeren systemen die gebruik maken van geraffineerde elektronica waarmee zij eenvoudiger te bedienen zijn. Met een rebreather is het mogelijk langere duiken binnen de nultijd te maken, je gasverbruik terug te brengen en op onovertroffen wijze oog in oog te komen staan met de dieren in het wild. 

Wat is een rebreather?

Het belangrijkste verschil tussen een rebreather en een open-circuitsysteem (waar doorgeens mee gedoken wordt) is dat een rebreather de lucht die je uitademt voor een deel of volledig hergebruikt. Er zijn twee basistypen rebreathers: closed-circuitrebreathers (CCR's) en semi-closedrebreathers (SCR's). 

De PADI Rebreather- en Advanced Rebreather Diver-cursus maken gebruik van Type R-systemen om duikers kennis te laten maken met het duiken met een rebreather binnen de recreatieve duiklimieten. Type R-rebreathers worden elektronisch bediend, zijn voorzien van een backupsysteem waarmee de rebreather omgezet kan worden naar een open-circuitsysteem, zijn eenvoudig in gebruik en er kan eenvoudig mee lesgegeven worden. 

Alle rebreathers die tijdens PADI-cursussen worden gebruikt moeten door derden zijn getest en fabrikanten moeten kunnen garanderen dat hun systeem voldoet aan een uitgebreide lijst van vereisten. 

Aangezien elk model rebreather anders is, moet voor elk model rebreather een brevet behaald worden. Maar als je eenmaal je brevet hebt behaald hoef je niet de volledige cursus nog eens te volgen om voor een ander model Type R-rebreather te worden gebrevetteerd. Het PADI Rebreather Qualifier-programma is in het leven geroepen om je de kennis en vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om met een ander model Type R-rebreather te kunnen duiken. 

PADI Rebreather Diver

In deze beginnerscursus voor duiken met een rebreather, leer je hoe je met een Type R-rebreather een duik binnen de nultijd maakt naar een maximumdiepte van 18 meter/60 voet.  

Deelnamevereisten:  

  • PADI Open Water Diver- en PADI Enriched Air Diver-brevet (of kwalificerende brevetten van een andere, erkende organisatie).  
  • 25 gelogde duiken
  • 18 jaar oud 

 

Tec Flowchart 06Mar2012Discover TecTec 40Tec 45Tec 50Tec Trimix 65Tec Gas BlenderTec SidemountTec Trimix DiverDiscover RebreatherTec CCR QualifierTec CCR RefresherRebreather DiverAdvanced Rebreather DiverRebreather QualifierRebreather RefresherOpen Water Scuba InstructorTec Gas Blender InstructorMaster Scuba Diver TrainerTec InstructorTec Deep InstructorTec Sidemount InstructorTec Trimix InstructorTec 40 CCRTec 60 CCRTec 100 CCRImage Map

bannereLearning.jpg