Language:  
[Other]
Locate a PADI Shop

Scuba Review (herhalingscursus)

De PADI Scuba Review-cursus

Maak het je gemakkelijk: fris je kennis op met het PADI Scuba Review-programma, en je kunt net als deze duikers gaan duiken met een school vissen in Maleisië.Heb je al een poosje niet meer gedoken? Heb je het gevoel dat je duikvaardigheden en je duikkennis opgepoetst moeten worden? De Scuba Review Tune-up is dan de herhalingscursus voor jou. Je maakt hernieuwd kennis met duiken zodat je je binnen een dag weer prettig voelt in de onderwaterwereld.

Waarom het zo leuk is

Haal je duikkennis en -vaardigheden op. Ga beter duiken en zorg dat je duikuitrusting klaar is voor je volgende duikvakantie.

Wat je leert

Duiktheorie die je tijdens je initiële opleiding leerde wordt opnieuw bekeken. Dan ga je basisvaardigheden oefenen in een zwembad of in beschut water. Je herhaalt:

 • Hoe je veilig duikt
 • Basics van duikplanning
 • Omgaan met problemen
 • Lucht inademen op diepte
 • Sportduiken en duiktabellen: basiskennnis
 • Sportduiken en duiktabellen: duikplanning

Maak hernieuwd kennis met de sensatie van PADI-duiken. Volg een herhalingscursus.Als je theoriekennis is getoetst, ga je verder met een korte introductie op de vaardigheden in beschut water. Er wordt een toelichting gegeven op iedere vaardigheid, waarom die belangrijk is, wat je moet onthouden als je de vaardigheid uitvoert, en je krijgt een korte video te zien. Door vlak voordat je gaat oefenen deze korte herhaling te volgen kom je weer te weten hoe je iedere vaardigheid moet uitvoeren.
De Scuba Review-cursus is vooral nuttig als je:

 • als cursist een verwijzing hebt voor de PADI Open Water Diver-cursus en een opfriscursus wilt voordat je je buitenwaterduiken gaat maken.
 • PADI Scuba Diver bent en Open Water Diver wil worden.
 • Gewoon een poosje niet gedoken hebt en je weer wilt wennen aan het duiken.

De duikuitrusting die je gebruikt

Je gebruikt alle basisduikuitrusting.

Doe bij de duikwinkel in de buurt navraag over verhuur van uitrusting en de packagedeal die bij deze cursus wordt aangeboden. In de duikwinkel kun je meestal alles vinden.

Het lesmateriaal dat je nodig hebt

Met het Scuba Tune-up Guidebook kun je de beginselen van het duiken snel en effectief herhalen. Begin met het beantwoorden van een paar vragen over veilig duiken, omgaan met problemen en duikplanning. Bijvoorbeeld:

PADI Scuba Review Tune-up GuidebookWat zijn de vijf stappen van een buddycheck?

Wat is de maximale diepte voor alle sportduiken?

Wat zijn de tekenen en symptomen van decompressieziekte?

Een duiker komt op 12 meter diepte zonder lucht te zitten. Haar buddy is meer dan 20 meter bij haar vandaan. Wat moet ze doen?

Als je de vragen goed beantwoordt, kun je snel door het boek heen werken. Als je antwoord fout is, lees je een korte toelichting om je te helpen de stof te snappen.

Neem contact op met je PADI Instructor, duikwinkel of -resort als je dit product wilt aanschaffen.


Deelnamevereisten

Om een herhalingscursus te volgen moet je

 • Een duikbrevet hebben of ingeschreven staan voor een duikcursus
 • Minstens 10 jaar oud zijn

PADI-duikcursussen 

bannereLearning.jpg